perjantai 19. huhtikuuta 2013

Yövaipatusta

Vihdoin, yövaipatusta.

Meillähän Vilperin yövaipattaminen alkoi vasta sen 3 viikon sairaalajakson jälkeen, niinkuin kestoilu muutenkin.

Siis Vilperillähän oli gastroskiisi, eli vatsapeitteissä oli reikä  ja suolet (vaan) oli syntyessä pihalla ja tämä vika meillä oli tiedossa keskiraskaudesta alkaen. Koska alkujärkytyksen ja vaikeiden työolosuhteiden jäliltä lääkäri päätti työolosuhteiden ratketessa turvallisemmiksi että mun on parempi pitää nuppilomaa töissä raskausstressiltä ilahdutin työtovereitani suolenpätkäjutuilla kuukauden ennen kesälomaani ja kesäloman juuri loputtua Vilperi päätti syntyä viikolla 34+6. Vajaa 2 viikkoa K9 teho-osastolla lastenklinikalla -ai että oli syvältä! ja loppuaika K6 kirurgisella vuodeosastolla otettiin vauhtia elämään. SItten päästiin kestoilemaan vasta.

Nii, siis isoveikka alotteli yövaippailua imsevimsen aio:lla ja sitten naturalbabyn yhden koon aio vaipoilla. Sen jälkeen on ollu pääsääntösesti uni-nallet ja onnikkaan sulot ja lopulta nyt fuzzit ja aina hh-wool tai ruskovilla päällä.Kurtulla alotettiin ditti d'lish vaippojen kaa. Sitten on ollu välillä vaikka mitä, nallen sisätäyttöö, imsei, Neppulan taskut isommassa koossa ja aaaaah, myrsky.  Taskuthan tietty vähän ehkä hiostaa, coolmax ehkä saa pitkässä käytössä punotusta aikaan, mut myrsky sitä ei tehny.
Babyidean villiksiä tai ruskovillaa käytetään melkeimpä aina vaipan kun vaipan päällä. Ne lämmittää ja varmistaa jos jokin falskais. Hahtuvaisia ihanuuksia ei  meillä voi käyttää, isänpuolella on joku villavilla ongelma. Nää sietää merinoa tälläsessä muodossa ja alpakan villaa nähtävästi myös. Niistä ei meillä villiksiä ole, mutta ison viltin vauvalle lämmikkeeksi kudoin. Vaikkein oikein etevä käsityöihminen olekkaan.


Meillä ei ole käynyt pissakakka vahinkoja juurikaan, kertaalleen on tainu isoherra poistaa kakkavaipan itse sängyssä. Oksennus on ollut se pahempi ongelma. Meillä siis yövaippailu todella toimii ja on toiminut. Imuja on saanut hakea ja kierrättää, välillä on ollut liian paljon tai liian vähän, nyt on kaikki hyvässä tasapainossa.
Mutta nyt -apua- yövaipatettava meinaa nukahtaa pelkässä sisävaipassa kun päivän rytmin sekoitti isoimman siskon hurjat hoplop-synttärit. Tässä siirrän samalla kuvia kamerasta koneelle epätoivoisena, taas on sadoittain kuvia.. huokaus, löydä tuolta sitten jokin kiva kuva.


  Tässä kuvassa on se M-kokoinen Myrsky

Tähän ei vielä tarvitse lisätä imua, en tiiä tarviiko myöhemminkään on niin tuhdin oloinen vaippa.

Ja täällä viimeyön Neppulan M-kokonen sinappi ja hyvin nukutti 9:30 asti koko porukkaa!


Hyviä unia ja tänään menee päälle Helemi tasku.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti