tiistai 16. huhtikuuta 2013

Yöruokailua

Täällä äiti on vähän väsynyt. Pihla, kohta 8kk, on nukkunut nyt kaksi yötä samassa huoneessa siskonsa kanssa. Samalla hän on nukkunut myös elämänsä kaksi ekaa yötä jossain muualla kuin äidin vieressä. Silmät ristissä käyn tuikkaamassa tutin takaisin tytön suuhun, käyn ottamassa syliin ja silitän. Tavoitteena tässä kaikessa olisi saada Pihla unohtamaan, että yöllä muka syötäisiin maitoa. Ei, täällä äiti haluaa nukkua.

Esikoisen vieroitus oli ihanan helppoa, hän vain alkoi puolen vuoden iässä nukkua syömättä. Tilanne oli tosin muutenkin eri, sillä Silja nukkui omassa huoneessa jo kuukauden ikäisenä. Näin siksi, että tyttö metelöi yöllä niin hirmusti, etten yksinkertaisesti saanut nukuttua. Samasta syystä muuten myös mies on passitettu eri huoneeseen nukkumaan :)

Mutta tämä toinen.. Edes Naistenklinikalla ei kelvannut sairaalan vaavisänky, vaan äidin kainalossa oli parasta olla. Kotiin vuokrattu vaavisänky toimi neljä kuukautta lähinnä vaatteiden säilytyspaikkana, ja Siljalta peritty pinnis nuken sänkynä. Pari viikkoa sitten päätin, että nyt tyttö siirtyy omaan sänkyyn, mutta siitä meni vielä hetki toteutukseen.Viikonloppuna siirrettiin tytöt samaan huoneeseen, ja ihan hyvinhän tämä on mennyt, vaikkakin väsyttää vietävästi. Mutta myönnetään, viime yönä kahden tunnin huoneesta toiseen kävelyn jälkeen otin Pihlan kainaloon, ja nukuin.

Ja vähän vielä yöllistä vaippa-asiaa. Luottovaippa KVK Nighty AIO on nyt kolmena kertana perätysten pettänyt! Tässä alkaa kyllä tuo ykköspaikka yövaippana olla vaarassa. Onneksi tyttöä ei tuollainen haittaa ollenkaan, mutta ärsyttää pestä yhtään "ylimääräistä" pyykkiä, kun muuten nuo kestot eivät meillä (juurikaan) ikinä falskaa. Siljalla ei olla koskaan edes yöllä kestovaippaa käytetty, mutta nyt oottelen postista yöharkkareita, josko ne kelpaisivat. Päästäisiin noista ainoista kertisvaipoistakin eroon :)

-Eeva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti