Ketä me ollaan?

KATJA

Kahden lapsen 26v. äiti Keski-Suomesta, Konnevedeltä. Esikoinen Elma on syntynyt -09 ja kuopus Onni -11. Mukana menossa myös aviomies ja Mosse kissa. Elman kanssa kestoilimme osittain koko vaippataipaleen, Onni on ollut kestovaipoissa muutamia taukoja lukuunottamatta koko ikänsä. Harrastuksiani ovat juoksu, kahvakuulailu, leipominen, sekä kaikenlainen näpertely.


TANJA


Heippa! Olen 19-vuotias äiti pienelle Cristian pojalle ja avovaimo vähän isommalle pojalle Ollille.
Ollaan paluu muuttamassa pienelle paikkakunnalle Kangasniemelle tässä lyhyen ajan sisällä. Tämän hetkinen olin paikka meillä on Turussa.
Meillä tällä hetkellä mennään suurimmaksi osaksi kertseillä mutta tarkoitus on palailla kestojen väri ja kuosi maailmaan.
Olen mahdollisesti palailemassa koulun penkille syksyllä jolloinka meidän pienen perheen elämä muuttuu vielä vähän enemmän jännittävämmäksi mitä se on ollut synnytys salista alkean. :)

SUVI

Suvi täällä moikka!
Meidän perheeseen kuuluu minun lisäksi isäntä, Venla sekä koirat Jami ja Topi. Asutaan perämeren suurimmalla saarella Hailuodossa ihan tässä Oulun kuppeessa.
Kestoilun lisäksi tämä mutsi ompelee,virkkaa,valokuvaa,metsästää,hoitaa puutarhaa,leipoo tekee mitä kunnon mutsin täytyy!


MARI

Moi molen Mari asun Kauhavalla itääsimmäs kolokas josta on jokapaikkahan yhtä lyhy Ollaan siis keskipistees...
Perheeseen kuuluu Oskari kestoolija, Olivia osakestoolija ja Markku mies ja Jasu koira!
Mitähän muuta mä raattaasisin, no sen notta en oo täälläpäin törmänny vielä yhtehenkään toiseen kestooluun hurahtanutta!JANSKI

Espoolainen kotiäiti kahdelle lapselle ja vaimo yhdelle miehelle.
Esikoispojan kanssa aloiteltiin kestovaippailua, joka kuitenkin kaatui ohivuotoihin ja omaan pihiyteen. Ei sitä silloin raaskinut euroa enempää yhteen vaippaan laittaa....
Kuopuksen kanssa kestoilu onnistuikin paremman päättäväisyyden ansiosta.
Kolmatta lasta odotellaan syntyväksi näillä näppäimillä ja tarkoitus olisi täyskestottaa vauva alusta alkaen.
Pian päästäänkin seuraamaan, kuinka ajatukset käyvät toteen.
PIIA

Helsingissä asuva nuori kotiäiti ja vaimo. Tyttäreni on syntynyt huhtikuussa 2012. Meillä asustelevat myös kani, kaksi kissaa ja tällä hetkellä kaksi kissanpentua.
Kestovaippailun aloitimme vasta tytön ollessa reilu puolivuotias. Olen myös ommellut itse kestoja ja (paljon) imuja. Mikään ompelukonemestari en ole, mutta vaikka itse sanonkin niin ihan hienojakin tekeleitä on tullut ommeltua.
Muita harrastuksia kestoilun lisäksi ei nyt pahemmin ole, heppoja harrastin aiemmin monta vuotta ja ajattelin taas käydä sitä pian kokeilemassa.

  JOHANNA

 Siikajoella Pohjois-Pohjanmaalla asuva yhden poikamukulan äiree ja maatalousyrittäjä. Yrittää jollain kummalla tavalla yhdistää lypsylehmien hoidon ja voimallisen tahtotilan omaavan 8/2012 syntyneen ipanan hoidon vaihtelevalla menestyksellä. Katraaseen kuuluu myös ukon retale joka käy kerran päivässä tiedustelemassa mitä on ruokana, 4 kissaa ja 2 paimenkoiraa (joista toinen oikeasti paimentaa oikeaan suuntaan, toinen vähän vaihtelevammin). Kestoiltu olemme poikasen kanssa aina, se oli jo päätetty ennen syntymää joten ei sitä tullut sen kummemmin mietittyä. Pari viikkoa alkuun meni osakestoillen kun ei ollut tullu aateltua että niitä tarttee ehkä enemmän kuin neljä. Kertseistä saatiin vaippaihottuma ja paljon vaatepyykkiä. Kestot eivät sen sijaan ole vuotaneet mistään ja alun ongelma liian pienestä varastosta on korjautunut.. Korkojen kera! :D Ommella en osaa, jotain villahousuja tein mutta ne lojuu keskeneräsinä jossain.. Haarukseen se kaatu, ehkä teen niistä pojalle mekon. Sellasen villaputken mikä tippuu nilkkoihin ja joka köytetään paalinnarulla vyötäisille. Äiti vähän tekee käsitöitä..CARITA

Jyväskylässä asuva, Pohjanmaalta kotoisin oleva 14v teinin, 2v likan ja 11kk pojan äiti. Perheessä isän lisäksi englanninbulldoggi, kissa.
Esikoisen kanssa mieleenkään ei olisi tullut kestovaipat, mutta tyttöä odottaessa mietin kestovaippoja, ja kun todella moni työkaveri naureskeli ajatukselleni ("sä et mitään vaippoja jaksa pestä..") pakkohan se oli ruveta kestoilemaan. Alkuhankaluuksien jälkeen kertikset jäivät pois, ja kun poika ilmoitti tulosta, ei tullut mieleenkään ruveta kertiksiä käyttämään, vaan ostettiin lisää kestovaippoja. Tytöltä kun olin kerennyt myydä pienet kestot jo eteenpäin.. joten 1v1kk lapsilla ikäeroa ja molemmat kestoilevat. Eikä kertiksiä taloudesta löydy, mutta en pidä itseäni "hulluna kestovaipattajana".. kertikset ovat vain kuluneet eikä niitä ole tullut ostettua n.6kuukauteen. Töiden alettua kodinhommat+kestovaipat+harrastukset ovat vähän hakusessa; mistä löytyy millekin aikaa.. ja kun molemmat kestoilee päiväkodissakin, noita kestovaippoja saa oikeesti olla useita, jottei joka päivä tarvitse pestä/tehdä niitä. Mutta isompi onkin jo 99% päiväkuiva, mikä on todella paljon helpottanut kestoilijan arkea :)


 JATTA

Ylöjärvellä asuva Kotiäiti ja vaimo. 3 lapsosen äippä tytöt -08 ja -09 sekä poika -12. Sekä ei pidä unohtaa mun 178L ja 40L uima-allasta. ;) Kestoilu tuli jo kuvioihin esikon aikoihin joka jatkui keskimmäiseen ja nyt iltatähteen. Osakestoiluna mennään, päivät kestoillen ja yöt kertiksillä mut joskus jopa öisin löytyy kesto+villis yhdistelmä :) Mitään vakkari harrastusta mulla ei oo, väkertelen aina jotain silloin tällöin.                         
EEVA
 
Vantaalla asuva 28-vuotias äiti kahdelle lapselle ja vaimo yhdelle aviomiehelle. Tytöt ovat syntyneet 2011 ja 2012, noin 1,5-vuoden ikäerolla. Ihanassa uhmaiässä oleva esikoinen on elämänsä ollut osakestoilija, nykyään lähes päiväkuiva. Nuorempi taas on neljän kuukauden ikäisestä ollut täyskestoilija. Tällä hetkellä "äidin työt" on se, mikä vie eniten aikaa, mutta jos omaa aikaa enemmän olisi, niin sen käyttäisin mieluiten liikkumalla.
 VUOKKO

Esikoistyttärensä kanssa kestoileva vantaalainen äiti. Neiti S on syntynyt elokuussa 2012 ja kestotettu alusta asti. Yökestoilu aloitettu tytön ollessa 7kk. Kotoa löytyy 5-vuotias labradorinnoutaja Neiti V ja pari hamsteria. Oma aika kuluu ommellen ja tanssien. Tytär kulkee mukana tanssitunneilla.


TIINA

28-vuotias varsinaissuomalainen äiti. Yhden miehen vaimo ja marraskuussa 2012 syntyneen M-tytön äiti. Miehen innostuksesta alettiin käyttää tytöllä heti kotiinpääsystä alkaen kestovaippoja. Tosin äidillä tämä homma on meinannut lähteä enemmän lapasesta    äiti on kestovaipat tyttöselle hankkinut. Isä kuitenkin osallistuu vaippojen vaihtoon / pesuun / täyttelyyn / hoitoon lähes siinä missä äitikin. Yhteisenä harrastuksena äidillä ja tyttärellä MLL:n vauvakahvila. Ja kerran viikossa äidillä omaa aikaa jumpan merkeissä. Muuten aika meneekin tällä hetkellä lähinnä arjen pyörittämisessä.

KITTA

Hei olen Kitta, 28 vuotta ja olen vaippaholisti.
Perheeseeni kuuluu aviomies Ilona, yhteiset poikamme Kurttu 02/13 ja
Vilperi 05/11 sekä tyttäreni -07,-03 ja -02. Asustamme Keravlla, sielut matkaa jatkuvasti jossain päin savoa, minne haaveilemme pääsevämme takaisin, joskus.
Kestovaippailun olen aloittanut jo esikoisen kohdalla, ollessani nuoriäiti.
Siihen aikaan tieto kestovaipoista piti kaivamalla kaivaa ja samanhenkisiä kavereita ei ollut. Kun esikoista alkuun harsoilla vaipatti, siitä n. 10kk iästä alkaen, voi jippii kun alkoi saada erillaisia kuoseja ja malleja vaippoina - se vaan sitten karkasi käsistä. Olen kahden vaipatettavan kanssa niin täystyöllistetty, etten juo koskaan lämmintä kahvia tai syö kylmää jäätelöä. Joskus jos planeetat on erikoisissa asennoissa, saatan käydä ratsastelemassa, ulkoilemassa tai shoppailemassa.


A

Olen äiti yhdelle pikkuiselle pojalle, joka on ihan tuoreinta vuosimallia 2013. Olemme kestoilleet viikon ikäisestä alkaen. Asumme tällä hetkellä Krakovassa, isimieskin löytyy saman katon alta. Suomessa odottaa kissa, että muuttaisimme takaisin kotimaan kamaralle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti