torstai 18. huhtikuuta 2013

5 kk neuvola

Neiti M. täytti lauantaina 5 kuukautta ja eilen oli sitten neuvola. Isämies pääsi onneksi mukaan, koska rokotukset otti äidillä vimeks koville (tytöllä myös...), joten isä sai pitää tyttöä niiden antamisen ajan. Isä tykkäsi toki muutenkin tulla livenä kuulemaan neuolan kuulumiset, eikä vain mun raportoimana.

Tytön kaikki kasvukäyrät oli jälleen laskusuunnassa, mutta meidän ihana neuvolantäti vaan tuumas, että "ei nää mitään imetyskäyriä olekaan". Meillä kun mennään edelleen pääasiassa rintamaidolla... Tästä on tuolla OMV:llä ollut kovasti puhetta viime aikoina ja neuvolan terkkareita tuntuu löytyvän vähän joka lähtöön... Meidän th sano, ettei vielä tarvitse mitenkään huolissaan olla.

Illalla annoin tytölle särkylääkettä, kun viimeksi rokotukset tuntuivat aiheuttavan kipuja tytölle. Ilta oli silti levoton, eikä tyttö meinannut nukahtaa millään. Alkuyöstä nukkui kolmen tunnin pätkän, mutta sen jälkeen loppuyö olikin paljon levottomampi ja tytölle nousi myös kuume (toisin kuin viime kerralla). Aamulla annoin sitten lisää lääkettä, mutta ulos en uskalla häntä nukuttaa ja se sitten aiheuttaakin vähän ongelmia... M kun nukahtaa ulos todella helposti, mutta sisälle ei sitten oikein mitenkään. Tähän mennessä (kello vähän vaille ykstoista) on kokeiltu tissille nukutusta ja kantoreppua, kummallakin tavalla on ehkä 10 minuutiksi nukahtanut. Ja tänään on tietysti miehellä pitkä työpäivä, eli äidillä taitaa olla piiiitkä päivä kotona... Tätä kirjoittelen tyttö kantorepussa, kun siihen tosiaan torkahti hetkeksi, mutta nyt on taas hereillä.

Rokotekoktailiin kuului myös rotavirus, joten viikko pitäisi taas pärjätä kestovaippailussa ilman villahousuja. Villahousut ovat mielestäni niiiiin loistavat, pitää aina tosi hyvin päiväunilla ja öisin. Taitaa tulla äidille vieroitusoireita... No, viikon päästä virusta ei pitäisi enää olla kakassa, että sen aikaa tässä tarvii kärvistellä ilman villahousuja (niitä kun ei voi pestä 60 asteessa). Pitäiskin pestä noi kaikki villahousut nyt taas, kun on pakollinen tauko niiden käytöstä.

Seuraava neuvola meillä onnkin isäneuvola, eli isän toivotaan menevän kaksin lapsen kanssa neuvolaan. Ihan hyvä varmaan, pääsee isäkin kunnolla keskusteleen neuvolan th:n kanssa. Tämä äiti kun ainakin tahtoo olla sellainen suupaltti, että ehtii vastailla ekana kaikkiin terkkarin kysymyksiin. Minähän oon tätä harrastanut jo lapsesta asti: pikkuveljen (1 v 5 kk nuorempi) neuvolassa jo aikanaan vastailin veljelle esitettyihin kysymyksiin, ku sitä ei kiinnostanut puhua pukahtaa siellä ollenkaan. Alkoi kyllä heti neuvolan pihassa taas jutella äitille ja mulle, ja totes vaan, ettei häntä kiinnostanut neuvolassa puhua kun se täti on niin tyhmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti