maanantai 15. huhtikuuta 2013

Neiti M. ja kestoilun alkutaival




Tasan kolme vuotta ennen meidän M-neitiä syntyi miehen kaverille tyttö, jolla käytettiin kestovaippoja. Tutustuessamme tyttöön ja hänen vaippoihinsa päätti mies, että jos meille joskus lapsia tulee, käytetään heilläkin kestovaippoja. Monessa perheessä tämä kestoilu on lähtenyt äidin aloitteesta, meillä äiti on tällainen laiskemman puoleinen yksilö välillä, eikä kestoilu varmaankaan olisi mun aloitteesta käyntiin lähtenyt... No sitten kun meille tyttöä odotettiin, käytti myös kummityttömme äiti lapsellaan kestovaippoja, joten apua oli onneksi saatavilla. Kummitytön äidin ja Vaippailmiö-kirjan avustuksella tutustuin kestojen maailmaan ja siitä se sitten lähti...

Kummitytöllä oli käytetty alussa pääasiassa harsoja. Miehen kaverin lapsella taas aikoinaan äitiyspakkauksessa olleita ImseVimsen flanelletteja. Hamstrasin siis kirpparilta vinon pinon harsoja ja lainattiin miehen kaverilta ne ImseVimset ja niillä ajattelin päästä alkuun. Tosin sitten kirppareilta tarttui mukaan muutama S-kokoinen muukin vaippa ja sitten äiti eksyi Facebookissa OMV:lle ja... no, sanotaanko, että tuli hamstrattua sitten vähän muutakin kuin niitä flanelletteja ja harsoja. Ihan hyvä että tuli! M kärsi alussa allergioista (siihen asti että äiti tajusi jättää pois omasta ruokavaliostaan yhtä sun toista) ja oli melkoisen itkuinen vauva. Se tarkoitti valvottuja öitä ja väsyneitä vanhempia. Kestoilu olisi varmasti jäänyt alkuun, ellei mies olisi ollut niin innoka kestovaippojen käyttäjä ja hoitanut pääasiassa vaipanvaihtoa ensimmäiset kolme viikkoa, jotka piti isyyslomaa. Harsoja ei oikein opittu käyttämään, mutta flanellettien jäätyä pieneksi meillä olikin onneksi iso kasa S-koon vaippoja, jotka alkoivat jo sopia. Siinä vaiheessa kestovaippojen käyttö alkoi jo itsestänikin tuntua mieluisammalta puuhalta. Oikeastaan se oli yksi niitä asioita, jotka tunsin vauvanhoidossa osaavani. Kestovaippailun pyörittäminen sai minut tuntemaan, että osaan sentään jotain tehdä vauvani hyväksi, kun niin monesta muusta asiasta olin pihalla. Alkoi se muukin arki sitten ajallaan sujua, varsinkin, kun löydettiin useimmat ruoka-aineet, jotka tuntuivat tytölle allergiaa aiheuttavan. Ja nyt kun on arki alkanut sujua melkoisen hyvin, ollaan päiväkestoilun lisäksi alettu käyttää myös öisin kestovaippoja.

Nykyisin M on 5 kuukautta vanha touhutyttö. Todella sosiaalinen ja energinen. Koko ajan pitäisi olla jotain puuhaa, muuten neiti kyllästyy. Eivätkä kestovaipat ole vauhtia hidastaneet, vaikka vaippapaketit välillä isolta näyttävätkin!

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti