tiistai 16. huhtikuuta 2013

Hyvin nukkuva kaksikuinen




Kurttu vähän vaille 2kk

Heräsin aamulla oudosti vasta kuuden maissa syöttämään ilta kymmeneltä nukahtanutta vauvaa, joka on juuri täyttänyt 2kk. Koskaan milloinkaan ikinä aiemmin ei yksikään lapseni ole koko yötä nukkunut, ei edes puolivuotiaana. Äiti ei niin onnistuneesti nukkunut, sillä kun on tottunut ainakin kahdesti heräämään tietysti sitä herää tarkastamaan vauvaansa. Uudestaan ja uudestaan. Aamuvaippakaan ei ollut nimeksikään märkä.

Tänään kaikkien aamutoimien ohella keitin puuron ja söin itsekkin, joka on todella outoa. Varmaankin outo oli mahdollista, koska Kurttu halusi nukkua koko ajan. Vilperi taas ei. Ensimmäisenä päivävaipan jälkeen se mokoma sinkasi kun ohjus olkkariin ja kohta isosisko rääkyy oumaigaadoumaigaad ja sitten vasta kertoo että tää herra pissas sohvalle. Sohvalle, jonka päälliset la-su välisenä yönä jouduin pesemään, kun tytär nro.2 valutti sinne pikkulasten juomapullosta pepsiä. No, tämäpä aiheutti sen verran rasitusta kipeytyneen selkäni lisällä, että koko päivä tuntui menevän puihin. Ja menikin. 

Kun sian päiväsapuskat tehtyä ja tarjoiltua ja Vilperin nukkumaan, kuvittelin nukkuvani päiväunet Kurtun kanssa. No, sepä halusi juuri silloin olla hereillä. Kun luovutin, niin eikös tämä taas käynyt nukkumaan ja nukkui sitten iltapuolelle asti vain muutaman kerran syöden. 

Kohtalaisen epämiellyttävän kauppareissun jälkeen annoin isännän hoitaa lapset, kieltäytymällä käytännössä tasan kaikesta muusta kuin imetyksestä, otin niin sanotusti erittäin röyhkeästi omaa aikaa ja tilaa, en tosin hassannut sitä nettipokeriin vaan vaippojen täyttöön, pieneksi jääneiden vaatteiden kuvaamiseen -tänne ei tule enään lapsia lisää. Ilona sitten kysäisi minkä vaipan pukee vauvalle päälle ja tokasin että käytä ne pienet kertsit pois kun ne on niin nyhväsiä ettei viitti ees antaa pois kun on pyörineet ties missä. Tää alko vinkumaan, ettei se haluu ja ei aijo vastata vahingoista mitä sen kanssa tulee. Tuoreessa muistissa siis ne onnettomat kerttiskerrat mitä on ollut, niskapaskat lasten kaverisynttäreillä mihin 50 neliön tilaan on ahtautunu jotain 15 aikuista ja hyvin vaikeasti laskettava määrä yläkerran ja alakerran välillä juoksevia lapsia. Tämä tuotta amielihyvää ja naureskellen jatkan hommiani. 

Tekee suklaata mieli niin maan pirusti, mutta kun herkuttomalla ollaan niin ihan sen takia en kävele tohon ikunasta näkyvälle nesteelle, joka tällä hetkellä on vielä 10min auki ja jossa kukaan myyjä ei hämmentyisi jos juoksisin sisään ostaakseni suklaata vaikkapa aamutakissa. Aika usein on paikan yrittäjä tavannut tän mamman aamusämpylällä ja batteryllä erittäin rähjäisessä habituksessa. Ja onhan meijen ihana "naapurin mummo" siellä myös töissä aamusin. 

Tälle päivälle ei sosiaalisia kontakteja oikein irronnut, sisko taisi soittaa mutta olin liian keskittynyt kaikkeen muuhun, etten edes muista mistä se puhui. Pitänee soitella takaisin päin huomenissa. 

Tänään meille kotiutui omv:ltä viimeemmäksi ostettu myrsky koossa M, joten sen testailusta pääsee kirjottamaan ja kuvaamaan. 

Ja en nyt saa aikaiseksi mitään yövaipatusjuttua kummemmin, siellä vetää omassa huoneessan Vilperi Fuzzissa perhosella+insertillä ja Kurttu sivuvaunussa Neppulan Helemissä perhosella+insertillä, joka on kai turhan tuhti jos ei aijo yöllä syödä. Ei voi muuta sanoa, ku että onpahan helppoa tää vaipatus tällä hetkellä. Pul-vaipat vaan voi alkaa hiostamaan, etenkin kun kohta on taas kuuma sisällä ja ulkona. 

Tuossa kuvassa isompi viettää aikaa jonkun tsi taskussa, josta on kummari takaa kuollu ja on talon eniten käytetty vaippa. Kurtulla on päällä Neppulan sinappi AIO, ihan mahtava vaippa sille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti