maanantai 15. huhtikuuta 2013

Esittelyssä: Kestoholistin maanantai



Perhe hereillä ennen kellon soittoa. Aamun avaukseen kuuluu Vilperin, 1v 10kk yövaipan vaihto, pesukoneen tyhjennys, Kurtun 2kk yövaipan vaihto ja ilmakylpeminen sillä välin kun vaipatan isoveljen uusiksi, laitan aamupalat pöytään sille ja tällä viikolla 6 vuotta täyttävälle isosiskolle. Alusta kastuu kahdesti ennen kuin saamme vaipan vauvalle päälle, vaatteita ylenpalttisen pulauttelun johdosta vaihdetaan kolmesti ennen kuin saamme koko porukan pihalle. On kerhoaamu ja kuvittelin että olemme tällä kertaa ajoissa. Kerhotiellä vastaan tuleva naapurin äippä ihastelee kätevää kantoliinaa -olemme myöhässä. Isoveli on niin reipas, että sen kanssa uskaltaa jo kävellen tälläisiä pikkulenkkejä tehdä. Äiti on unohtanut myös iltakerhoon ilmottautumislapun kotia- kuinka tavallista.



Vilperi vauvana, varmaankin alle 3kk..


Kotiin palattua teletapit pyörimään ja kova yritys saada kaaosta hallintaan. Äiti naputtaa pari viestiä facen kautta,vastailee muutaman kerran puhelimeen. Isoveli riisuu märän vaipan (jippii) ja pikkuveli rutisee siihen malliin että on aika vaihtaa vaippaa. Pesukone pesee pyykkiä, vielä 6 seuraavaa tuntia. Iltapäivällä on tulossa vieraita pitäisi siivota.. myöhemmin.
Siskon hakeminen sujuu vähän paremmin, tällä kertaa rattailla. Kerholta postille ja kaupalle, kotonta lähtiessä verottaja oli ehtinyt muistaa kirjeellä ja äiti manailee koko matkan sitä että sillä rahalla ois saanu melkein yövaipan, mikä pitää maksaa viellä jäänöksenä takaisin valtiolle. Pyh. Kaupasta bongataan ylimmän kerroksen mummu seuraksi kotimatkalle, joka ei suostunut antamaan ostoksia kannettavaksi. Hyvin ne olisi tulleet rattaiden kyydissä, onneksi matka kuitenkaan ei ole pitkä. Kotona taas samat vaipanvaihtelut, Kurtun kummitustäti toi pussin leluja ja kenkiä toisen kummilapsen peruina ja isoveli päätti laistaa lounaasta oikeen kunnolla. Kurttu unohtuu vaipanvaihdon yhteydessä turhan pitkäksi toviksi ilman vaippaa  -> äiti pesee kylppärissä muutakin kun pelkän harson. Iskä soittelee töistä ja saa luuria korvaan. No, eipä tarvinnut imse vimsen aio:ta pestä maitokakan jäliltä ja koko kylppäri tuli putsattua.

Nyt aikaa vieraiden saapumiseen on 1,5h. Mitään ei ole siivottu, eikä isoveli oikeen nuku. Äitikään ei ole kerennyt ostamaan yhtään ainutta vaippaa, niin kova kiire on ollut. Iskä on luultavasti tosi iloinen tästä, toisaalta päivää on vielä jäljellä...

Kurttu muutaman päivä ikäisenä.

Sitten varsinaisesti esittelyymme. 
Löysin kestovaipat alkuvuodesta 2003. Esikoistyttäreni oli koko vauva-aikansa jo kärsinyt kovasti vaippaihottumasta. Hyvin nopeasti harsovaipatuksen alettua iho alkoi paranemaan. Nykyisin
varmaan kestoilemme sen takia, että se on mieluista puuhaa minulle ja nuo kuosit on niin hienoja. Toki sitä miettii miten paljon näistä 5 lapsesta olisi tullutkaan käsittömättömän hitaasti hajoavaa jätettä, jos kertakäyttöisiä vaippoja olisimme käyttäneet. Toisaalta kun maailman menoa katsoo voi vaan todeta, että tuho se tulee joka tapauksessa. Ensimmäisten lasten kohdalla  kysymys oli rahasta ja sen säästämisestä -nyt varmasti vaippailuun on mennyt tuhansia euroja. Tokihan kun vaippoja myy pois siitä saa takaisinkin päin, mutta lähes jokaisessa on myös postikuluja. Vinkkinä kestoilusta haaveilevalle, että isot satsit kerrallaan tulee edullisimmaksi JOS on vaipan mallista varma. Helposti yhdestä vaipasta tulee niitä postikuluja 1,40, niin kymmenen  vaippaa erikseen ostettuna on jo ihan huomattava summa. Ja toinen vinkki kestoilusta haaveilevalle on hyvä pesukone. Meille hyvä kone tuli vasta viime vuoden lopulla. 

Kestovaippaillakseen ei tarvitse olla jonkun sortin hippi. Eilen viimeeksi kestovaippailuamme liitettiin ekoiluun. Kun katsoo rakasta Ilona-miestäni ja ajattelee vihreästi, siitä voi nähdä vihreyttä sen chilipuskissa ja sen haaveissa jostain sporttisesta ajeluautosta, joka voisi olla vihreä. Silti se vaihtelee kestovaipat ja pystyy jopa ostamaan niitä. Peseekin (kun uskaltautuu, sillä tykkään syödä ihmisiä jotka koskee pyykeihini) ja valikoi ulos tietynlaisia vaippoja, nukkumaan tietynlaisia vaippoja ja muuten vaan hengailuun ohukaisia vaippoja. Kun isäntä ilmoittaa että jokin vaippa on perseestä ja se ei tykkää, siitä hankkiudutaan eroon -sopu säilyy. Isäntä on Vihreä varis fani ja oli tuossa jonkun aikaa sitten valmis maksamaan 20e käyetystä vaipasta. Isäntä on myös ostanut kirppikseltä joitain vaippoja, jotka on olleet ihan hyviä. Kyllä tähän hommaan sopeutuu hyvinkin yllättävät ihmiset. Mieheni myös suhteemme alkuaikoina ilmoitti ettei se sitten käy kirppareilla ja vihaa niitä. No, nykyään se saattaa lähteä vaunuilemaan ja menee käymään yksikseenkin kirppareilla. 

Seuraavalla kerralla ajattelin kirjoittaa yövaippailusta, sillä olen huomannut että se on ollut mörkö monelle päiväkestoilijalle ja siinä onnistuminen toisinaan on haasteellista. Meillä ei  vatsatauteja lukuunottamatta ole ollut mitään ongelmia yöaikaan kestojen kanssa. Suhteellista kauhutarinaa joulun ajalta, kolmenkymmenen asteen pakkasesta ja kertakäyttöisestä vaipasta kyllä on. Lähdimme viettämään junalla joulua mummin ja ukin kotipaikalle, joka lie yli 65 vuotta vanha torppa on. Emme ottaneet kuin yhdet hh woolit mukaan, ihan vaan välivilliksiksi pojalle. Esimmäisenä  yönä kuitenkin sisälämpötilankin laskiessa aika alas pääsin pyykkäämään kaulaan asti märkää poikaa. Vaippa ei sitten pitänyt yhtään ja ainoat villikset täysin märät. Kyllä suorastaan ketutti! Ja kun maha oli aika kohtuullisen jättikokoinen ja poika hyvin liikkuvainen nukkuja, oli yön jatko suorastaan helvetillinen, sillä matkasänky oli niin ikään samaa settiä kuin lapsi ja villikset.

Tämän päivityksen kestovaippakuvat on sattumanvaraisia kuvatuksia ajalta x-y.


Meillä oli kuvauksia nallen sisätaskujen kanssa.. ei onnistunut kunnolla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti