maanantai 13. toukokuuta 2013

Kansainvälinen kiekkofani kestoilee

Viimein pääsen minäkin aloittamaan blogausta. Viime viikot ovat olleet kiireisiä – matkaa Suomeen, känkkäränkkäisiä päiviä ja vaippojen etsimistä huutonetistä!

Alkuun pieni esittely. Minä olen A, ja vaipatettavani on tämän vuoden helmikuun lopulla syntynyt pikkupoika. Asumme Krakovassa, jossa ekoilu ei ole suurinta huutoa. Käyntimme Suomessa ovatkin myös ahkeria vaippashoppailun hetkiä! Olemme kestovaippailleet viikon ikäisestä lähtien ja käyttäneet lähinnä harsoja ja niiden kanssa kuoria ja villiksiä. Olen ollut todella tyytyväinen harsoihin, sillä yllätyksekseni ne pitävät paljon paremmin kuin kertakäyttöiset, joista maitokakat ja pissatkin tulevat todella helposti vyötäröltä ulos. Kuin kuuta nousevaa olen myös odottanut sitä, että poitsu painaisi 5 kiloa, jolloin pääsisin kokeilemaan muitakin systeemeitä - ihan pienelle en halunnut tai jaksanut etsiä sen monimutkaisempia vaippoja. Ja nyt poju on 5 kiloa!

Olimme siis reilun viikon Suomessa anoppilassa ja isoanoppilassa. Kotimatkan matkalaukkuun löysi tiensä paljon uusia vaippoja. Huusin todella edullisesti käyttämättömiä taskuja sekä käytettyjä ja uusia villahousuja, sisävaippoja ja imuja. Eräässä tiiviisti tutkimani verkkokaupan kivijalkamyymälässä kävin hypistelmässä lastentarvikkeita ja mukaan tarttui kokeiluun yksi tasku. Kangaskaupasta hain metrin microfleeceä, ja työkaverilta sain ilmaiseksi heillä pieneksi jääneen vaipan. Nyt päästyäni takaisin Krakovaan tämän ensimmäisen kotipäivän jännitysannos täyttyykin uusien vaippojen täytöstä, kaappiin asettelusta ja kokeilusta! Osa pitää vielä käyttööottopestä.

Eli olen siis hieman höyrähtänyt vaippoihin! Jos se lapseton A olisi tiennyt, että mietin vauvani tuotoksia ja niiden ”talteenkeräystä” näin paljon, olisi hän ehkä ollut aika järkyttynyt. Toisaalta kun lapseni syntymä läheni, alkoi kestovaippailu tuntua minusta aina vain luonnollisemmalta valinnalta ihan ympäristönkin kannalta. Ja luulen, että säästöäkin on roimasti tiedossa, sillä olen tehnyt todellisia löytöjä!

Nyt, hieman yllättäen, vaippavarastomme näyttää siis aika täydeltä (ja kirjavalta). Tällä mennään varmasti vielä kauan. Osa jäänee kesällä pieneksi, mutta isompiakin kokoja on kaapissa jo jokunen odottamassa. Tällä hetkellä siis käytössä:

Parikymmentä harsoa
3 pul-kuorta
4 villahousut
10 taskuvaippaa
4 AIO:ta
11 sisävaippaa
paljon imuja ja kuivaliinoja

Loppuun kuva MM-lätkäfanista (katsoo mielellään telkkarista jääkiekkoa), kun hän eilen aloitteli kotimatkaa Krakovaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti